Als Je Verdrinkt, Laat De Groep Je Dan Redden

The Condition of Entering the Upper World Is Mutual GuaranteeVragen die ik ontving over spirituele vooruitgang:

Vraag: Ik studeer nu al drie jaar via het internet. Ik heb deelgenomen aan een lokale groep, en heb zelfs een van uw lessen bijgewoond. Sinds ik begon met Kabbalah te studeren, ben ik somber en teruggetrokken geworden. Het is erg moeilijk geworden om met mensen te communiceren, zelfs met u. Mijn vriendin heeft me verlaten, en niets lijkt goed te gaan in mijn leven. Ik ben al een paar jaar van plan u te schrijven. Aan de andere kant gaat het ook weer beter met me: ik heb me op het forum ingeschreven en ik ben bezig met u een brief te schrijven. Ik hoop dat ik tenminste virtueel met u in contact kan blijven. Heel dikwijls zou ik graag met u willen praten.

Mijn Antwoord: Als je verdrinkt, moet je jezelf redden. En als je geen vrienden hebt, wie komt je dan redden? Daarom kan je alleen maar slagen als je in een groep opgenomen bent, zelfs als je jezelf tot deelname moet dwingen. Dan zullen je vrienden je ondersteunen en je naar het doel toe drijven.

Vraag: In een van uw lezingen zei u dat we niet moeten vergeten dat er ups en downs zijn, en dat die iemand alleen maar tot het doel brengen als ze uit het juiste streven voortkomen. Wat is het juiste streven? Hoe kan ik weten of ik naar het juiste doel streef? En, meer in het algemeen, is mijn streven eigenlijk wel van mijzelf afhankelijk?

Mijn Antwoord: Als jouw streven voorkomt uit de vereniging met de groep, dan is het juist.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: We Must Only Unite Our Points In the Heart
Laitman.com Post: In All Life Situations, Your Behavior Should Be Determined Only by the Spiritual Goal
Laitman.com Post: The Group Is the Place for Discerning All Your Spiritual Questions
Article: “The Structure of the Soul”
Baal HaSulam Article: The Arvut (Mutual Guarantee)

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 14: Revelation and Concealment [24:38m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed