Is Er Iets Spiritueels Aan Kunstwerken?

Is There Anything Spiritual About Great Works of Art?Een vraag die ik ontving: In een eerder blog schreef u: “Alles dat met lichamelijke verlangens te maken heeft (zoals eten, seks, familie) dat de normale behoefte overstijgt is overbodig. Daarom is het schadelijk voor het lichaam en de ziel als voor de hele omringende natuur, het zorgt voor disbalans tussen mens en natuur. Deze excessen komen voornamelijk voor onder invloed van de maatschappij. Naast de lichamelijke behoeftes zijn er verdere behoeftes die zich aandienen omdat hij in een bepaalde gemeenschap leeft. Als hij allen in het bos zou wonen, dan zouden deze verlangens zich nooit aandienen. Het zijn de verlangens naar rijkdom, roem, macht en kennis.Maar hoe zit het met het menselijke verlangen naar schoonheid en de kunst? Is het tijd besteden aan kunst schadelijk? En indien er niets spiritueels in deze wereld bestaat hoe verklaart u dan meesterwerken in de kunst?

Mijn antwoord: Alles wat een mens in deze wereld neerzet komt uit zijn verlangens, of deze nu fysiek (eten, seks, familie) of sociaal (rijkdom, eer, macht en kennis) zijn. Alle kunst voortgebracht door mensen is voortgebracht door de behoefte aan zelfexpressie of in andere worden door de behoefte aan roem, bijzonder te zijn, iets te bewijzen, al is het aan hemzelf. De behoefte om zijn manier van de wereld zien uit te drukken en zo voorts.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Irrelevant New Findings about the Arc of the Covenant
Laitman.com Post: Symbiotic Art Exhibit Portrays the Need for Responsibility Toward Life
Laitman.com Post: A Kabbalah Museum – Can There Be Such a Thing?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: